Здравейте,
Отдавна искам шосеен велосипед, но все се ориентирам към МТВ. Преди години карах едно biancci, ама беше много зле

После го откраднаха, но вече бях решил да взимам по-сериозен велосипед. След доста четене и преценяване на финансовата ми мощ си купих RAM HT3. МНОООООООГОООО съм доволен, супер колело е. Карам главно крос кънтри, из София, по някой път по планини, паркове, общо взето е идеално за целта. И все пак шосейното ми е на сърце, макар никога да не съм карал шосейка

За това направих RAM-а с 48 зъба от пред и с доста бързи гладки гуми. Обаче не е шосеен! Скоро участвах в едно велошествие и вече съм 100% сигурен, че ще взимам шосеен. Търся шосейка, с която да излизам извън града и да карам повечко с по-големи скорости. Изчетох огромно количество форуми. Обаче все пак да питам, че повечето теми са миналогодишни и линковете с колелата не се отварят. Ценовия клас е макс 1000 лева. Е някоя супер оферта за 1100 лева няма да я отхвърля, но се насочвам за под 1000 лева. Определено не искам ДРАГ, просто не ги харесвам. RAM за под 3000 лева няма, та и това отпадна

След много четене се ориентирам към Спринт, Leader, KS или CUBE. За последното четох по форумите, но не знам в БГ дали се продава. Относно монтажа, гледам, че има доста мнения да не е Сора. Четох за дуал-контрол, че е по-хубаво, но въобще не знам какво означава това

След доста четене и проверки по милион таблици размера на рамката трябва да е 58, макар на някои места да срещнах размера да ми е 56. Висок съм 178 см., тежа 77 кг., разстоянието от четала до стъпалото ми е 88 см., тежа 77 кг, имам и корем! На снимката съм показал според Canyon каква рамка ми трябва. Иска ми се да е ново колелото, но съм готов и старо да взема. Питам стандартното - марка, размер и монтаж? Разбира се, е важно и да ми хареса на външен вид

Благодаря предварително!